07 July 2009

Download Borang Penting

Kadang-kadang Laman Web Rasmi Jabatan Latihan Khidmat Negara tak dapat nak masuk..mungkin kerana terlalu ramai pengunjung..jadi ia menyukarkan para peserta untuk memuat turun borang-borang yang diperlukan..namun di sini anda juga boleh memuat turun beberapa borang yang anda inginkan..cuma perlu click tajuk borang yang dikehendaki dan tunggu sehingga ia dimuat turun..borang-borang ini dalam format PDF..

-Borang Pendaftaran Peserta
-Borang Kebenaran Ibu Bapa
-Borang pemeriksaan Kesihatan
-Borang Perakuan Kesihatan
-Borang Penangguhan
-Borang Pembaharuan Penangguhan
-Borang Rayuan Penangguhan
-Borang pengecualian
-Borang Kemasukan Semula Pelatih Penangguhan
-Borang Pengendalian senjata Colt M16

selepas itu hantarkan ke:-

JABATAN LATIHAN KHIDMAT NEGARA
KEMENTERIAN PERTAHANAN
ARAS 2-5,
BANGUNAN ZETRO
JALAN 9/27 C,
SEKSYEN 5, WANGSA MAJU,
53300 KUALA LUMPUR

9 Komen Pembaca:

Anonymous said...

Assalamualaikum w.t.b

Saya ada pertanyaan iaitu ada kah pengajar PLKN yang bernama Raman bin Hasim???

Anonymous said...

Semua borang perlu di pos sebelum tarikh melapor diri atau perlu di bawa semasa melapor diri???

Stone_cooL said...

semua borang hendaklah diisi dan di bawa ketika melapor diri..kecuali borang penangguhan dan yang 'sewaktu' dengannya..hehe..

Anonymous said...

borang penangguhan(borang 1) perlu dihantar terus ke alamat tersebut ?

Stone_cooL said...

ya..kna hantar ke alamat JLKN..

鱼之乐 said...

borang kemasukan semula tdk dpt dl. kononnya file dah deleted o Ziddu.
I perlu borang ni, plz help

Anonymous said...

i dpt plkn tp i skrg tgh stdy..lg sbln i nk finall exzam..so i xthu mcm mne nk urus borang penangguhan..i perlu pos borang penangguhan je ke @ plkn nk surat tawaran stdy i jugak..?

Stone_cooL said...

hantar ke alamat JLKN dan jangan lupa buat follow up untuk pastikan surat anda telah diterima..

Anonymous said...

saya nak buat pembaharuan penangguhan tapi lupa tarikh lapor diri tapi surat plkn saya dah hilang...macam mana ya

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Ziel | Penulis Blog Warna warni De' PLKN - Stonecool | Pelangi Kehidupan