17 December 2009

Barang yang perlu dibawa semasa ke Kem PLKN..(updated)

1.Baju untuk di pakai dalam Kem (jangan terlalu singkat dan ketat,t-shirt biasa je..bagi lelaki dan pelatih yang tidak bertudung,baju berkolar)

2.Seluar track (tak perlu bawa jeans)

3.Sabun mandi,Ubat gigi,berus gigi,Syampu,Sabun cuci (bawa Bio Zip la..kan ada iklan tu..haha..)

4.Pakaian Dalam (Takkan tak bawa..kena senaraikan juga ke?)

5.Telekung dan kain Pelikat (bagi yang muslim)

6.Baldi,Berus kain,penyepit kain (ada kedai dalam kem..tapi mungkin akan kehabisan stok..)

7.Pen Marker (untuk tulis nama kat baju..or barang2 lain..nanti hilang..boleh juga pinjam kat cikgu)

8.Duit (tak perlu bawa banyak..tak bawa pun boleh)

9.Telefon bimbit (untuk Call family)

10.Kain pengelap( untuk kiwi kasut dan lain-lain)

11.Hanger (untuk menyangkut baju)

12.Selipar ( untuk ke tandas)

13.Kasut sukan (pilihan,nak bawa atau tidak)

14.Jam (penting untuk bangun pagi)

15.Sikat,deodoran,losyen,sun block (kalau nak bawa la)

16.Ikat rambut dan sepit rambut ( bagi yang berambut panjang)

17.Pengetip kuku ( 3 bulan tu..nanti jadi pontianak lak)

s/c: kalau nak bawa kamera pun boleh..tapi pastikan jaga sebaiknya..

22 Komen Pembaca:

Anonymous said...

time nk lapor diri pkai bju pe ?

Stone_cooL said...

time lapor diri, haruslah berpakaian sopan..

Anonymous said...

dlm buku panduan ade sebut pasal temuduga......kne pkai pe...??(detail)

Stone_cooL said...

temuduga apa ek?selalunya pkai formal la..

Lya AmyLea said...

salam,, baldi kene bawa sendiri ker??
kenape saya x nampak pun org bawak ??

Anonymous said...

walao, satu lgi tggl tok laki, jgn lupe bwak ko punye.

Stone_cooL said...
This comment has been removed by the author.
Stone_cooL said...

baldi..bawak la..tapi kalu dari sabah..dapat kem kat sjung, tak perlu kot..takkan nak bawak naik flight..

Anonymous said...

kena buat medical check up ke ?

Anonymous said...

oh brape helai baju nak bawak nih hehe...
sbb nanti bnyak baju dari PLKN nak bgi kite..

Stone_cooL said...

berapa helai..terpulang..kalu xnk bawak banyak2 kena rajin mencuci baju la..

Anynomous: Ya mesti kena buat la..

Wafiuddin KAWAII said...

nak tanye... bole bawak mini radio(pki batt) or MP3 x??

Geng Semuabole said...

Pakai jeans mase daftar boleh?

Stone_cooL said...

wafiuddin: boleh..tapi kna jaga la..kalu hilang, kna pandai2 sendiri sebab kamu takkan berada setiap masa dalam bilik..

Anonymous said...

baju kurung bagi perempuan muslim kena bawa ?

eira syirah said...

masa melapor nnt pakaian mcm mna bagi perempuan ? n plkn area kedah wajib pakai tudung ke ?

Stone_cooL said...

Baju kurung bawa la,sebab nti perlu juga,bawa sepasang pun ckup jgk,

pakaian semasa mendaftar,pakaian sopan la,kedah,tak pasti la,sama je kot

emaisarah said...

err, seterika nk bwak k?? k d'sediaknn?

Stone_cooL said...

emaisarah: seterika disediakan

Anonymous said...

Masa daftar kalau taknak pakai tudung boleh ? dekat kem baru pakai .

mohd hafizul said...

borang lain2 ex:doc koko?? kena bwk tk time pendaftaran?

mohd hafizul said...

borang lain2 ex:doc koko kne bwak ??
time daftar?

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Ziel | Penulis Blog Warna warni De' PLKN - Stonecool | Pelangi Kehidupan