25 February 2009

Senarai Barang yang perlu di bawa semasa ke Kem PLKN..(Persendirian)

1.Baju untuk di pakai dalam Kem (jangan terlalu singkat dan ketat,t-shirt biasa je..)

2.Seluar track (tak perlu bawa jeans)

3.Sabun mandi,Ubat gigi,berus gigi,syampu,Sabun cuci (bawa bio zip la..kan ada iklan tu..haha..)

4.Pakaian Dalam (Takkan tak bawa..kena senaraikan juga ke?)

5.Telekung dan kain Pelikat (bagi yang muslim)

6.Baldi,Berus kain,penyepit kain (ada kedai dalam kem..tapi mungkin akan kehabisan stok..)

7.Pen Marker(untuk tulis nama kat baju..or barang2 lain..nanti hilang..boleh juga pinjam kat cikgu)

8.Duit (tak perlu bawa banyak..tak bawa pun boleh)

9.Telefon bimbit (untuk call family)

10.kain pengelap( untuk kiwi kasut dan lain-lain)

11.Hanger (untuk menyangkut baju)

12.Selipar ( untuk ke tandas)

13.Kasut sukan (pilihan,nak bawa atau tidak)

14.Jam (penting untuk bangun pagi)

15.Sikat,deodoran,losyen,sun block (kalau nak bawa la)

16.Ikat rambut dan sepit rambut ( bagi yang berambut panjang)

17.pengetip kuku ( 3 bulan tu..nanti jadi pontianak lak)

22 Komen Pembaca:

Anonymous said...

hahaha..lawak la..thanks stone cool

Anonymous said...

MMg bgos tips ni. Thanks byk2 ye!

Anonymous said...

It good to have you providing this information. :D

Stone_cooL said...

thx guys..

Anonymous said...

lawak...lawak...

ierah mustaffa said...

haha thanks . duit tak perlu bawak banyak ?

Anonymous said...

hhehehe ! tQ bguna sgt2

Stone_cooL said...

aerah: xperlu banyak sebab ada elaun..

yg lain2..Thx sb baca..hehe

Anonymous said...

klo penempatan plkn pangilan ke dua 2012 nk check ble ehh..

Stone_cooL said...

belum pasti..mkin seminggu sebelum kump 1 keluar..

Kenny roy said...

Thankz alot.... saya dapat kumpulan 2.... Tapi, belum terima lagi surat... Lagi ada 2 minggu je....

Stone_cooL said...

tahniah..semoga bergembira..

zam saje said...

sye x dpat lgi borang .nk bwt mcm mne nie. .sye siri 9. .kmpulan 2. .aduhhaiii. .

Stone_cooL said...

boleh download borang tu kat website JLKN..

emyayie said...

mcm mana nak tahu kita dpat kumpulan brape? nape ada yg da tahu? tgk kat ne? kite dapat next year. tapi taktahu kumpulan brape.

Stone_cooL said...

Kalau untuk next year,mmg dia bagi tahu untuk kump.1 sahaja. Kump 2 akan diberitahu selepas kump.1 masuk kem.

Anonymous said...

boleh bawak handphone ke???

Stone_cooL said...

boleh..sila baca post tu betul2..telefon bimbit a.k.a. handphone..Tq..

Amir Hadi said...

Apa khabar bro, aku ni baru lepas spm.. lagi 2 minggu pergi plkn kat negeri 9 , kumpulan satu haha.
dalam plkn, nak uruskan solat macam mane? semua org kene berjemaah kat satu tmpt atau pandai2 sendiri je.
btw camera bley bwk tak?

Anonymous said...

bkal dlm srat x leh bwa baldi kew..?

Anonymous said...

baldi bkn x dbnrkan bwa kew..?

Anonymous said...

bAldi t0h b0ley x kyta x bwa. . . . . ?

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Ziel | Penulis Blog Warna warni De' PLKN - Stonecool | Pelangi Kehidupan